HÖRAPPARATER SOM PASSAR BAKOM ÖRAT

Hörapparater som sitter bakom örat är det perfekta valet om du vill kombinera extra styrka med en snygg design.

All elektronik är placerad i ett litet skal eller ett hölje som är placerad bakom örat. Du kan välja mellan många olika storlekar, former och färger.

BTE (BEHIND-THE-EAR)

För användare med mer uttalad hörselnedsättning eller mindre hörselgångar är BTE-hörapparater en bra lösning (bärs bakom örat).

Alla hörapparatens elektroniska delar finns i skalet som sitter bakom örat. En individanpassad öronsnäcka och en ljudslang leder in ljudet till ditt öra. Du kan enkelt justera volymen och välja program på de flesta BTE-hörapparater.

RIC (Receiver-In-Canal/hörtelefon i örkanalen)

RIC-hörapparater (Receiver-In-Canal) liknar BTE-modellerna till form och design, men är mindre eftersom hörtelefonen (eller högtalaren) är placerad i ear-tip istället för i hörapparaten. Dessa hörapparater är lämpligast om du har en lindrig till uttalad hörselnedsättning.

I RIC-modellerna skickas ljud direkt från hörapparaten bakom ditt öra genom en tunn wire till hörtelefonen i din hörselgång. Trots att den är mycket diskret, är det ändå en kraftfull hörapparat som fungerar helt automatiskt.

RITE (Receiver-In-The-Ear/hörtelefon i örsnäckan)

RITE-hörapparater (Receiver-In-The-Ear) överför ljud till en hörtelefon som sitter strax utanför örat på öronmusslan, håligheten precis utanför hörselgången.

Om RITE-hörapparater är lämpliga för dig eller inte beror på formen på ditt öra och graden av hörselnedsättning. Om du vill ha en mindre hörapparat än en BTE, kan RITE-hörapparaten vara lösningen.

4 STEG TILL BÄTTRE HÖRSEL

1. Besök din närmaste audionom

2. Berätta om din hörselnedsättning

3. Genomgå en snabb och smärtfri hörselundersökning

4. Välj dina nya hörapparater

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark