PRISER

Vad kostar hörapparater?
Vad kostar hörapparater? Det är fråga vi ofta får – och den är inte så lätt att besvara.

Priset på hörapparater beror på flera olika faktorer inklusive: typ och nivå av hörselnedsättning, hörapparatmodell, tekniska funktioner, sjukvårdsförsäkring, plats, och vilken typ av hörapparat du väljer.  Den enda person som kan ge dig ett exakt pris på hörapparater är din närmaste audionom.

Men när det gäller det verkliga priset på hörapparater – deras faktiska värde – så har vi en hel del att säga. Det beror på att det är mycket som räknas in i det värdet. När allt kommer omkring är hörapparater inte bara hjälpmedel för att höra. Hörapparater är otroligt avancerade, högteknologiska datorer.

Priset på hörapparater mäts inte bara med plasthöljet du ser på utsidan. Inuti de flesta hörapparater finns fem huvudkomponenter:
  • En mikrofon
  • En förstärkare (eller en signalprocessor)
  • Ett mikrochip
  • En hörtelefon (även kallad högtalare)
  • Ett batteri
Lägg ihop alla dessa och du får en enhet som kan få även personer med de mest uttalade hörselnedsättningar att höra tal som aldrig förut. Det är svårt att sätta ett pris på att kunna höra.  Hörapparater är inte heller bara enkla förstärkare, så det går inte att sätta ett pris på en hörapparat genom att bara titta på den.

**Priset på personlig service**

De moderna tekniska komponenterna räknas in i priset på en hörapparat – men det är inte bara de som räknas in i hörapparatens värde. Priset på hörapparater inkluderar även en hög grad av personlig service.

Widex satsar en hel del för att se till att våra audionomer har kunnandet och utbildningen som krävs för att kunna prova ut dina hörapparater. Audionomer använder specialutrustning för att utreda och mäta din hörselnedsättnings typ, grad och form. De kan även undersöka ditt öra och återremittera dig till din läkare om du har några fysiska öronproblem. Denna servicenivå läggs till i priset på hörapparater, men den är nödvändig för att se till att dina hörapparater ska fungera på bästa sätt för dig.

Om du har en hörselnedsättning kommer audionomen att tala om vilka typer av hörapparater som är tillgängliga för dig och programmerar dessa hörapparater så att de motsvarar just dina behov.  

**Inköpsställe**

Det är svårt att sätta ett pris på bättre hörsel, och priset på dina hörapparater beror på flera faktorer. Det är viktigt att du träffar en audionom som kan fastställa vilken hörapparat som är bäst för dig. För att hitta din närmaste Widex-representant besöker du vår Butikssökning.


4 STEG TILL BÄTTRE HÖRSEL

1. Besök din närmaste audionom

2. Berätta om din hörselnedsättning

3. Genomgå en snabb och smärtfri hörselundersökning

4. Välj dina nya hörapparater

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark