BATTERIER TILL WIDEX HÖRAPPARATER

Med ett färskt hörapparatbatteri kan din enhet fungera på sin maximala kapacitet. Det är alltid en bra idé att ha med dig ett eller två extra batterier, så att du kan byta snabbt om det gamla batteriet börjar ta slut.

Batterityper
Alla Widex-enheter drivs med zink-luftbatterier.  Våra batterier är kodade med ett nummer och en färg. Se efter i bruksanvisningen till din enhet vilken färg du behöver.

  • Storlek 10: Gul

  • Storlek 13: Orange

  • Storlek 312: Brun

  • Storlek 675: Blå
Vad behöver du veta om batterier till hörapparater?
Öppna inte batteriförpackningen förrän du ska använda batterierna. Om du tar bort etiketten börjar de tappa energi och är tomma efter ungefär 4 veckor, även om du inte använder din hörapparat alls under den perioden.

Förvara dina batterier svalt och torrt utom räckhåll för barn och husdjur; det är farligt att svälja batterier. Och förvara din hörapparat med batteriluckan öppen för att försäkra dig om att den inte förbrukar batterikraft när du inte har den i örat.

När det är dags att byta till ett nytt batteri, tar du bort etiketten och låter batteriet ”andas” i 60 sekunder innan du sätter in det i hörapparaten. Byt batteri i din hörapparat på en plan, ren yta med ett mjukt underlag; ett köksbord med duk på är idealiskt.

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark