LIVET ÄR FÖR KORT FÖR ATT ÄGNAS ÅT ATT KRÅNGLA MED EN HÖRAPPARAT


Om Anna inte behandlar kunder, sitter barnvakt eller umgås med sina vänner träffar hon sannolikt inte sin audionom heller. Anna är stolt över hur bra hon hör, oavsett var hon befinner sig. Det här är hennes berättelse:

Om det är något jag inte behöver i mitt liv så är det fler möten. Jag har varken tid eller lust att besöka någon annan klinik än min egen! 
Så jag räknar med att kunna justera min hörapparat själv när jag behöver det. Och oavsett var jag är eller vad som händer förväntar jag mig att den ska reagera direkt – oavsett om jag ger den specifika instruktioner för tillfället eller inte.

Därför gillar jag EVOKE. Det är som att den vet var jag är och vilken typ av ljud jag behöver just där. Den kommer ihåg mina inställningar, om du förstår? Sedan justerar den automatiskt, så att jag kan höra allt som är viktigt. 

Ända sedan mitt barnbarn föddes har jag hjälpt min dotter genom att sitta barnvakt minst varje onsdagseftermiddag, och ibland även på helgerna. 

Det är en enorm skillnad på de ljud jag hör i arbetet och vad jag upplever när jag är ute och rör mig på stan – för att inte nämna alla ljud från babyn!

På något sätt låter allt ganska naturligt, och jag kan alltid uppfatta enskilda röster, vilket är otroligt viktigt för mig.

Min audionom kallar EVOKE för en smart hörapparat, och hon har rätt. Enligt min mening är en av de smartaste sakerna med den att jag slipper ständiga påminnelser om att min hörsel har försämrats. Den bara fungerar. 

Jag känner mig inte ens tillräckligt gammal för att behöva använda hörapparat. Och livet är för kort för att ägnas åt att krångla med den.
NAMN: Anna Z.

ÅLDER: 61

YRKE: Sjukgymnast

ANTAL ÅR MED HÖRAPPARAT: 1

HUR UPPTÄCKTE DU ATT DU BEHÖVDE HÖRAPPARAT:
Jag hade allt svårare att höra vad mina kunder sade – framför allt kvinnorna och små barn

FÄRG PÅ WIDEX EVOKE: Silver Grey

FAVORITLJUD INOMHUS: Mitt barnbarns joller

FAVORITLJUD UTOMHUS: När tunnelbanan signalerar att den lämnar stationen – och jag inte längre bara hör min egen andhämtning

ANNAS RÅD

Inse att du fortfarande kan känna dig ung, trots att du behöver hörapparat.
Ägna fem minuter åt att lära dig hur du kan styra EVOKE själv – det är en fantastisk investering.
Arbeta inte för mycket. Dina barnbarn kommer att vara gamla innan du vet ordet av det.

5 TECKEN PÅ ATT DU BEHÖVER HÖRAPPARAT

  • Att höja ljudet på TV:n
  • Missförstånd
  • Att svara konstigt på frågor

  • Att kunna höra men inte förstå vad som sägs
  • Svårigheter att höra högfrekventa ljud, som pip från mikrovågsugnen eller fågelsång
Misstänker du att du har en hörselnedsättning?

Den kommer ihåg mina preferenser

Ed trivs bäst ute i det fria. Men oavsett var han är vill han kunna styra sin hörapparat intuitivt – och att den ska fungera automatiskt. Se varför.
Fullspäckade dagar övergår i livliga kvällar för Carl, som älskar god mat och fantastisk musik. Efter att ha provat mängder av hörapparater är han äntligen nöjd. Hör mer.
En riktigt smart hörapparat-app ger dig kontroll.
Personen som porträtteras är fiktiv och all information som anges ovan är endast avsedd för marknadsföringssyften för WIDEX EVOKE och ska under inga omständigheter betraktas som ett vittnesmål.

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark