WIDEX BLOG

Sommarvård för hörapparater: tips på hur du skyddar dina hörapparater under sommaren

22-06-2018
12-07-2019

För de allra flesta är sommaren den bästa tiden på året. Men för hörapparatsanvändare kan de varmare månaderna innebära en särskild typ av utmaningar. Här kommer några tips på hur du tar hand om dina hörapparater och får ut så mycket som möjligt av sommarmånaderna.

Alltid laddad

För de flesta innebär sommaren att vi ägnar mer tid på vägarna, på stranden, på picknick – eller bara njuter av det sköna vädret. Kom ihåg att ta med dig en extra uppsättning batterier oavsett var du ska. Då slipper du oroa dig för att hörapparaterna laddas ur.

Solskyddskräm: bra för människor, inte lika bra för hörapparater

Ingen vill bränna sig i solen. Om du tillbringar en hel del tid utomhus i solen är det bra att använda solskyddskräm. Se dock till att inte få solskyddskräm på hörapparaterna. Solskyddskräm innehåller oljor och kemikalier som kan skada dina hörapparater. Ett bra knep är att smörja in solskyddskrämen innan du sätter på dig hörapparaterna..

Torr värme

Hörapparater är elektroniska enheter som helst ska vara torra, även om dina hörapparater är vattentäta. Det är bra att hålla dem borta från svett och fukt. Ta med dig en trasa eller duk och använd den för att torka dina hörapparater några gånger under dagen.

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark