WIDEX BLOG
Høreapparater parret til smartphone

Para ihop dina hörapparater med en smartphone

03-12-2019
03-12-2019

På senare tid har vi börjat förlita oss mer och mer på sammankopplade tekniker som kombinerar skärmar, olika kommunikationsmöjligheter och internet. Vi kan se videor, t.ex. ett Netflix-program, på tre eller fyra olika typer av skärmar, såsom vår smartphone, dator, surfplatta och TV. Tack vare internet ges vi en väldigt smidig upplevelse, då vi kan pausa på en enhet och fortsätta från samma ställe på en annan.
Vi förväntar oss denna typ av smidiga upplevelse mer och mer idag med alla våra teknikförmedlade interaktioner, t.ex. när vi lyssnar på musik, surfar på internet eller tittar på film. För personer med hörselnedsättning är hörapparater en kritisk del av detta teknikpussel. Om deras hörapparater inte kan ansluta till de andra tekniska enheterna vi använder oss av, och ges samma smidiga upplevelse, kommer de antingen inte användas eller ersättas av annat.

Lyckligtvis kan fler och fler hörapparater, såsom Widex 2,4 GHz-kompatibla EVOKE™ RIC 312 D och BTE 13 D ge denna smidiga upplevelse. 

Av alla våra enheter är vår smartphone sannolikt den allra viktigaste eftersom vi oftast använder den dagligen, under hela dagen. Vi använder dem för att få vägbeskrivningar, för att titta på video, för att lyssna på musik och för att prata med vänner och familj. För att kunna dra nytta av allt detta behöver hörapparatanvändare kunna ansluta sina hörapparater till sina smartphones. Det mest energieffektiva och pålitliga sättet för hörapparater som använder 2,4GHz är att para ihop dem med hjälp av Bluetooth, som fungerar på 2,4 GHz frekvensband.

Så här parar du ihop dina hörapparater med en smartphone med hjälp av Bluetooth 

Beroende på din specifika hörapparat och den smartphone du använder kan det finnas smärre skillnader mellan denna instruktion och vad du ser, men för hörapparater som använder 2,4 GHz är processen ganska universell.

1. Aktivera Bluetooth på din smartphone. Du hittar vanligtvis detta i enhetens inställningar eller i dess kontrollcenter.
 
2. På en iPhone® hittar du hörapparater under Inställningar > Hjälpmedel > Hörapparater På Android™ telefoner hittar du hörapparater genom att klicka på Bluetooth-menyn. 

 

3. Om hörapparaterna inte visas omedelbart kan du prova att öppna och stänga deras batteriluckor eller använda laddaren för att stänga av och slå på dem igen.

4. Välj dina hörapparater, så paras de sedan ihop med din telefon. 

Så här väljer du vad du vill streama till dina hörapparater

Smartphones kan streama en mängd olika ljud till dina hörapparater: telefonsamtal, musik, ljud från videor du tittar på och även aviseringsljud och virtuella tangentbordsklick. Du vill kanske höra alla dessa ljud, men det kan bli lite överväldigande. Följ stegen i den här guiden för att höra de ljud du vill höra (och filtrera bort de andra):
 • Om du bara vill streama telefonsamtal till hörapparaterna kan du i Apple-enheter med iOS 13 eller senare stänga av alla aviseringar genom att gå till Inställningar > Hjälpmedel > Hörapparater > Ljudkoppling > Medieljud och ställa in det på "Aldrig hörapparater". På Android-enheter bör hörapparatanvändare inaktivera appar som streamar ljud direkt.
 • Om du vill streama ljud från valda appar till dina hörapparater, bör både Android- och iPhone-användare gå till Inställningar > Notiser och se till att Ljud slås på eller av för varje program. Android-användare kan ibland inaktivera alla ljud i appar med en enda knapp.

 • För att slå på tangentbordsljud kan iPhone-användare gå till Inställningar > Ljud (eller Ljud och haptik) och slå på Tangentbordsljud och Låsljud. Android-användare följer en liknande process under Inställningar > Ljud och vibrationer.

 


Felsökning av Bluetooth-anslutningar på 2,4 GHz

Eftersom teknik är teknik kan saker ibland gå fel. 
 • Kontrollera tillverkarens kompatibilitetslistor för att säkerställa att din enhet stöds. Se Widex kompatibilitetslista. 
 • Kontrollera vanliga fel:
  • Är Bluetooth aktiverat?
  • Är hörapparaterna inom räckhåll?
  • Är hörapparatens batterier nya? 
 • Om du fortfarande har problem att ansluta kan du prova att slå på och av Flygplansläge
 • Stäng av Wi-Fi-anslutningar (tillfälligt) för att minimera signaltrafik till enheten.
 • Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Hörapparater eller Inställningar > Bluetooth för att glömma hörapparaterna och återansluta dem.
 • Stäng av telefonen och slå sedan på den igen.

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark