WIDEX BLOG

HAR HÖRAPPARATERNA TAGIT KLIVET IN I ANSLUTNINGSBARHETENS ERA?

13-11-2018
26-11-2018

”När du köper hörapparater idag köper du inte bara något som gör att du hör, du köper även en enhet som hjälper dig att ansluta till både den virtuella världen och den riktiga världen”, säger audionomen Oliver Townend. ”Nu kan du streama ljud från dina enheter som du använder varje dag rätt in i öronen via dina hörapparater.”

De flesta känner till att hörapparater har bättre ljud numera, men många inser inte att de nu även erbjuder en annan fördel: anslutningsbarhet. Världen har tagit klivet in i anslutningsbarhetens era, och hörselbranschen är med i framkant av denna era. 

”När du köper hörapparater idag köper du inte bara något som gör att du hör, du köper även en enhet som hjälper dig att ansluta till både den virtuella världen och den riktiga världen”, säger audionomen Oliver Townend. ”Nu kan du streama ljud från dina enheter som du använder varje dag rätt in i öronen via dina hörapparater.”

Här är några av de senaste innovationerna inom hörselbranschen:

- Made-for-iPhone-hörapparater, som du kan streama musik och telefonsamtal med direkt till dina hörapparater.
- En intuitiv hörselapp som du kan använda för att utforma din egen hörsel genom att justera ljud och anpassa program.
- En enhet som ger dig möjlighet att höra din tv via dina hörapparater samtidigt som din partner fortfarande hör tv:ns högtalare.
- En liten fjärrkontroll som du kan ha i fickan och styra dina hörapparater med.
- En ultrakompakt enhet som du kan använda för att streama samtal direkt till dina hörapparater från i princip alla telefoner.

Fördelen med made-for-iPhone

När Apple lanserade den första generationens iPhone 2007 kunde de flesta inte föreställa sig hur mycket smartphones skulle revolutionera sättet vi interagerar med världen runt omkring oss på. Nu är iPhones en vanlig del av människors vardag. En undersökning som nyligen utfördes av Pew Research Center visade att 72 procent av alla amerikaner äger en smartphone. 
Men en smartphone är endast smart om dess ägare kan se och höra den. Av den anledningen har Apple designat tillgänglighetsfunktioner för personer med hörselnedsättning, synnedsättning och motoriska svårigheter. 

För hörapparatsanvändare finns följande funktioner:

- Enkel parkoppling av hörapparaten med din smartphone
- Volymkontroll, direktstreaming och ljudförinställningar.

Appar tar anslutningsbarheten med iPhones ett steg längre, med möjligheten att styra dina hörapparater och utforma personliga platsspecifika ljudinställningar. Så här ser den senaste appen för made-for-iPhone-hörapparater ut, med iPhones intuitiva swipefunktion: 


Vara ansluten till den riktiga och den virtuella världen 

Anslutningsfunktioner och -tillbehör tar inte bort hörapparatens kärnfunktion: att hjälpa människor att höra bra. Tvärtom har ny teknik hjälpt hörapparater att bli ännu bättre på att urskilja tal i stimmiga miljöer.

Den senaste hörseltekniken erbjuder:

- Bredare ljudbilder så att du kan höra både dämpade och höga ljud med välbehag
- Vindbrusreducering som gör att du kan höra tal även i blåsiga miljöer
- Automatisk upptäckt av lyssningsmiljöer för att säkerställa att du hör rätt ljud vid rätt tid och på rätt plats.

En kombination av bra ljud och bra anslutningsbarhet innebär att hörapparater numera är världens mest användbara teknik”, säger Townend. ”Med modern hörselteknik kan du vara ansluten både till den riktiga världen och till den virtuella världen var som helst, när som helst."Har du blivit nyfiken på att veta mer? Då kan du läsa mer på WIDEX nyaste digitale hörapparat, EVOKE. Den första inteligenta hörapparaten i världen.

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark