WIDEX BLOG
Dating with hearing loss

5 tips för dejting med hörselnedsättning

14-01-2019
26-03-2020

Dejtar du med hörselnedsättning? Det kan vara svårt att berätta om sin hörselnedsättning för en ny romantisk bekantskap. Det är ändå tufft att ge sig ut på dejtingmarknaden!
Men med lite planering kommer du långt. Med de här tipsen vill vi ge dig det självförtroende du behöver för att gå på din nästa dejt med hörapparaten på.  

#1 Du väljer ställe

Känner du till en mysig liten restaurang i närheten? Som är lugn och romantisk? Då är det troligen ett bra ställe att träffas på. Se till att boka bord långt från kök och högtalare så att du kan koncentrera dig på vad din dejt säger. Undvik klubbar och andra högljudda ställen där du kanske får problem att höra.

#2 Låtsas inte

Sa din dejt precis ”Vad fin du är” eller var det ”Det var gott det här”? Låtsas inte att du hörde vad din dejt sa om du inte gjorde det. Det kan bli pinsamt. Be din dejt att upprepa vad hen sa så att du är säker på att du hänger med i konversationen.

#3 Ta ögonkontakt

Det är alltid trevligt att titta varandra i ögonen när man är på dejt – och viktigt när du har en hörselnedsättning! Det hjälper till att känna av stämningen och kanske kan du också läsa på läpparna. Uppmuntra din dejt att titta dig i ögonen när ni pratar så att du uppfattar allt som sägs.

#4 Oroa dig inte för din hörapparat

Skulle du döma en dejt som hade glasögon? Troligen inte. Det borde inte vara annorlunda att ha hörapparat. Berätta om din hörapparat med självförtroende; vem vet – din dejt kanske till och med betraktar din hörapparat som en cool pryl.

#5 Var ärlig

När och hur ska du tala om för din dejt att du har en hörselnedsättning? På första dejten? Efter några veckor? Det kan vara svårt att bestämma när du ska berätta att du har en hörselnedsättning, men det är alltid bättre att tala om det innan de upptäcker det själva. Om du använder fjärrstyrning och ofta justerar din hörapparat, kanske din dejt undrar vad du gör. Det är inte bra om det ser ut som om du döljer något.

Ha en trevlig dejt!
 

ANMÄLAN TILL NYHETSBREV

Anmäl dig till Widex nyhetsbrev så får du tips, nyheter och ny information om hörselnedsättning och hörapparater.

ANMÄL DIG HÄR

Välj land/region

Boxadress i Sverige
AB Widex
Box 16015
200 25 Malmö

Besöksadress
Widex Nordic A/S
Nymöllevej 6
3540 Lynge
Danmark